Uvjeti kupnje

Informacije o trgovačkom društvu:
Liber Domini d.o.o. za trgovinu i usluge
Sjedište: Zelenice 8, 52220 Labin, Hrvatska
OIB: 64324811611
MBS: 130011736
Direktor: Oliver Donadić
Poslovna banka: Istarska Kreditna Banka Umag d.d.
IBAN: HR5423800061148000982
 
OPĆE ODREDBE
Ova internetska stranica www.liberdomini.hr u vlasništvu je trgovačkog društva Liber Domini d.o.o. , koje omogućuje korištenje usluga i sadržaja stranice, a regulirani su ovim Uvjetima kupnje. Molimo Vas da prije korištenja internet stranice na bilo koji način, pozorno pročitate naše uvjete kupnje. Sve usluge internetske trgovine vrijede za kupce sa prebivalištem na području Republike Hrvatske. Kupac može postati svaka punoljetna i poslovno sposobna osoba, odnosno pravna osoba koja prihvaća ove opće uvjete poslovanja. Maloljetne osobe, djelomično ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu naručivati artikle samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika. Korištenjem ove internetske stranice, kupac prihvaća da se slaže s Općim uvjetima kupnje te u potpunosti pristaje na korištenje internetske stranice u skladu s njima. Molimo vas da nam svoje eventualno neslaganje s uvjetima bilo u cijelosti ili djelomice u pismenom obliku dostavite prije svoje prve narudžbe na mail info@liberdomini.hr. Kupac može svoje upite i komentare poslati pisanim putem, poštom ili e-mailom, a Liber Domini d.o.o. će poslati pisani odgovor poštom ili e-mailom u zakonskom roku. Prihvaćanjem ovih uvjeta kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i točni. Pristup na ove internetske stranice ponekad može biti nedostupan zbog održavanja, dodavanja novih sadržaja, radova ili u slučajevima nepredviđenih okolnosti, koje su izvan kontrole trgovačkog društva Liber Domini d.o.o., a koje ćemo nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku. Korištenjem ove Internet stranice krajnji korisnik prihvaća da Liber Domini d.o.o. nije odgovoran za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu. Svi materijali koji se nalaze na ovim internetskim stranicama ekskluzivno su intelektualno vlasništvo trgovačkog društva Liber Domini d.o.o. i mogu se koristiti isključivo uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu. Liber Domini d.o.o. zadržava pravo da u bilo kojem trenutku, i to bez prethodne obavijesti ukoliko to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Općih uvjeta poslovanja i korištenja i/ili Izjavu o privatnosti podataka. Stoga, savjetuje krajnje korisnike odnosno kupce da s vremena na vrijeme ponovo pročitaju informacije sadržane u Općim uvjetima poslovanja i korištenja i Izjavi o privatnosti podataka, a kako bi ostali informirani o takvim promjenama. Nastavak korištenja Internetske stranice i nakon objave na internetu novih promijenjenih Općih uvjeta poslovanja i korištenja odnosno Izjave o privatnosti, podrazumijeva se da kupac odnosno korisnik prihvaća izmjene. Tehničke karakteristike, podaci, slike i opisi informativnog su karaktera te zadržavamo pravo promjena.
 
CIJENA I RASPOLOŽIVOST PROIZVODA
Sukladno članku 7. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14) sve maloprodajne cijene biti će istaknute jasno, čitko i vidljivo. Sve cijene izražene su u hrvatskoj nacionalnoj valuti, Euro (€) i hrvatska  kuna (kn), s uračunatim PDV-om. Liber Domini d.o.o. zadržava pravo da u bilo koje vrijeme i to bez prethodne najave, izmjeni i/ili ažurira podatke na svojim stranicama, a što se može odnositi na cijene, opise, karakteristike proizvoda, slike i kompletnu ponudu. Troškovi dostave i plaćanja nisu uključeni u cijenu. Istaknute cijene vrijede za sve načine plaćanje u trenutku obavljanja kupnje.  Istaknuta cijena robe utvrđena je za svaki proizvod pojedinačno.  Zadržavamo pravo promjene cijena bez najave. Cijena proizvoda na internet stranici može se razlikovati od cijene u maloprodajnoj trgovini. Popusti na internet trgovini i u maloprodajnoj trgovini ne moraju biti isti. Pojedini artikli mogu biti na sniženju samo u internet trgovini. Tvrtka Liber Domini d.o.o. ažurno prati sve cijene, slike i opise, i provjerava točnost na više razina ali pošto se po prirodi stvari ne može raditi o automatskom unosu postoji mogućnost nastanka greške jer je u pitanju ljudski faktor. Liber Domini d.o.o. se unaprijed ispričava svojim kupcima i/ili korisnicima jer će ih biti prisiljen obavijestiti o nastaloj situaciji, pogrešnoj cijeni za određen proizvod te nemogućnosti isporuke po konkretnoj narudžbi kupca i/ili krajnjeg korisnika. Slike i opisi svih proizvoda su simbolični i ne trebaju u svim detaljima odgovarati proizvodu. Tvrtka Liber Domini d.o.o. trudi se da slike i opisi budu što autentičniji ali zadržavamo pravo da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji, ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, na što mogu utjecati postavke monitora, boje samog ekrana, veličina ekrana, te se u slučaju navedenog nesklada između proizvoda na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda. U slučaju grešaka i/ili neispravnosti podataka o proizvodima prikazanih na stranici zadržavamo pravo jednostrano raskinuti ugovor.
 
NARUDŽBA I SKLAPANJE UGOVORA
Kod odabira svakog proizvoda pored njega biti će ispisano ime proizvoda, kratak opis, cijena, količina i dostupnost na skladištu. Naručivanje proizvoda vrši se odabirom proizvoda, korištenjem izbornika i popunjavanjem elektronskog formulara. Proizvodi se mogu naručiti i kupiti kao neregistrirani ili registrirani kupac i /ili krajnji korisnik. Predmet narudžbe mogu biti proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi na skladištu. Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ ali je dobavljiv tvrtka Liber Domini d.o.o. će obavijestiti kupca i/ili krajnjeg korisnika o mogućem roku isporuke navedenog proizvoda i/ili ponuditi alternativni proizvod koji je karakteristikama najsličniji traženom proizvodu koji nije raspoloživ. Na upisani e-mail kupcu i/ili krajnjem korisniku će stići potvrda o zaprimljenoj narudžbi. Naručenu robu moguće je platiti internet bankarstvom, općom uplatom/virmanom ili pouzećem. Kod plaćanja internet bankarstvom, općom uplatom/virmanom poslati ćemo vam službenu ponudu sa rokom i načinom dostave po kojoj se vrši uplata, a kod plaćanja pouzećem šaljemo robu dostavom. Račun za narudžbu dostavljamo u pošiljci zajedno s robom. U slučaju da je pošiljka oštećenja u transportu i takva oštećenja su vidljiva pri preuzimanju pošiljke molimo vas da u tom slučaju pošiljku ne preuzimate ili, ako je odlučite preuzeti, sastavite zapisnik koji mora biti potpisan i od strane dostavljača. Za preuzete pošiljke od strane kupca smatramo da nisu imali vidljiv nedostatak. Prilikom primitka narudžbe provjera ispravnosti ovisi o kupcu, te je on dužan usporediti primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje dužan je u roku od osam dana uputiti pisani prigovor jer se naknadne reklamacije neće uvažavati. Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari) kojeg kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili sniženje cijene.
 
TRAJANJE, RASKID UGOVORA, PISANI PRIGOVOR
Ugovor koji kupac i/ili krajnji korisnik sklapa s Liber Domini d.o.o. je jednokratan ugovor o kupoprodaji proizvoda ili usluga koji je konzumiran isporukom robe ili usluge od strane Liber Domini d.o.o. te izvršenim plaćanjem od strane kupca i/ili krajnjeg korisnika, a u slučaju da ne bude raskinut. Ovi Opći uvjeti poslovanja sastavni su dio Ugovora o kupoprodaji između Liber Domini d.o.o. i kupca i/ili krajnjeg korisnika. Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno zadnjeg proizvoda iz narudžbe. Ugovor možete raskinuti putem bilo koje nedvosmislene pisane izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor na trajnom mediju ili koristeći naš RaskidUgovora. U slučaju raskida ugovora svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora, u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača. Povrat plaćenog iznosa izvršit ćemo vam nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora. Izravne troškove povrata robe Krajnji kupac je obavezan snositi sam ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora. Vratiti se može samo nekorišteni proizvod u originalnoj ambalaži sa svim pripadajućim dijelovima. Krajnji korisnik je sukladno Zakonu o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.  U slučaju da ste nezadovoljni isporučenim proizvodom ili pruženom uslugom možete uputiti putem maila info@liberdomini.hr i/ili pomoću obrasca dostupnog Reklamacijski zapisnik. Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju imate prigovor, u prigovoru navedite broj narudžbe i broj računa. Liber Domini d.o.o. potvrdit će vam primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor vam mora po Zakonu stići u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora. Kupac nema pravo na raskid ugovora po narudžbi na temelju članka 79. Zakona o zaštiti potrošača ako je riječ o ugovoru o prodaji proizvoda ili obavljanju usluge čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja trgovca, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrošača na jednostrani prekid ugovora, po prodaji proizvoda izrađenog na temelju specifikacije kupca, proizvoda izrađenog isključivo za kupca ili proizvoda koji zbog svoje naravi ne može biti vraćen ili je podložan brzom propadanju, te ostalim odredaba članka.
Prihvaćanjem ovih Uvjeta kupnje kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio Ugovora.
   

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se